Sunday, August 9, 2009

ISLAM semakin dagang..kemana hilangnya Generasi Al-Quran-Weekly Boomerang

Alahmdulillah...dengan izin ALLA S WT PMH masih terus mara menuju ke hadapan untuk membawa dan menjadikan kampus kita sebagai kampus yang terbilang bukan sahaja dari segi akademik..tetapi juga dari segi rohani ..

Pada 28 Julai 2009..Program mingguan PMH,iaitu Weekly Boomerang pertama-tama kali di adakan dan di mulakan pada semester ini.Weekly Boomerang ini adalah lanjutan daripada Program Tuesday Night Lecture yang pernah di jalankan pada dua semester lepas.Progrm ini adalah program ringan tetapi padat dengan input-input berguna kepada pelajar ipt muslim yang sedang menuntut di ipt dan sebagai bekalan rohani untuk menempuh cabaran-cabaran kampus yang semakin hari semakin meruncing.

Bertempat Di Bangunan Sains dan Teknologi,hamba-hamba -NYA yang berkumpul demi kasih sayang-NYA mula memenuhi dewan kuliah.
Kian hari..cara hidup ISLAM semakin di tinggalkan jauh dan di ambil alih pula oleh deen barat dari propaganda Yahudi.Generasi ISLAM hari ini semakin tidak mengenali apa itu Cara hiduup ISLAM yang sebenar.Dan akibat dari perang saraf agenda yahudi melalui barat itu..menjadikan umat ISLAM hari ini jauh dari tamadun ISLAM malah keruntuhan akhlak pula mengambil tempat di dalam tamadun hari ini yang kian suram dengan desakan hawa nafsu berajakan syaitan.

Kuliah mingguan ini telah di sampaikan oleh ustazah Nik Kamalia dari Pusat Pemikiran dan Kefahaman Islam, UITM (CITU).Dengan slide show yang menarik,ia dapat memberikan lebih pengisian dan kepelbagaian dalam penyampaian.

Hati manusia itu perlu kepada santapan rohani.Jangan biarkan ia sunyi dari ketukan hidayah kerana nafsu akan mula mengambil alih.

Insyya-ALLAH Weekly Boomerang akan diadakan setiap 2 minggu sekali dalam sebulan dengan pelbagai lagi kupasan-kupasan lain yang menarik bersama penceramah-penceramah jemputan yang hebat.


-Mengengam ISLAM pada hari ini ibarat mengengam bara api..perit di pegang..di lepaskan ia padam..-

No comments:

Post a Comment

..BERBAKTI DENGAN KASIH,MENCURAH KERINGAT BERSAMA..